ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ-ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Αγαπητοί φίλοι του σχολείου,
Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας ενημερώνουμε πως ο λαχανόκηπός μας είναι πια γεγονός! Και υλοποιήθηκε χάρη στην έμπνευση, την αγάπη για το πράσινο, το μεράκι και την προσωπική δουλειά συγκεκριμένων ανθρώπων.
Ας ξετυλίξουμε όμως το νήμα της ιστορίας από την αρχή...
Δεν πάει καιρός, από πέρσι δηλαδή, που στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Αγωγής θέσαμε σε εφαρμογή με την τότε Πέμπτη (Ε΄) τάξη, φετινή Έκτη (ΣΤ΄) το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Το Σχολειό μου αγαπώ, στην αυλή του παίζω, φυτεύω, δημιουργώ!"
Πέρσι είχαμε διαμορφώσει το βραχόκηπο στον αίθριο χώρο του σχολείου που ήθελε το κατιτίς του (λίγους βράχους, μερικά βότανα και παχύφυτα, κάποια φυτά και την αγάπη μας).
Και φέτος μετά από αρκετό προβληματισμό και όνειρα καταλήξαμε να εφοδιαστούμε με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, την οποία τα ίδια τα παιδιά με τη δασκάλα τους κ. Χριστίνα Μανωλάκου τοποθέτησαν στις 10 του Απρίλη σε ευήλιο και ευάερο μέρος, για να υποδεχθεί το λαχανόκηπο...

Α΄ ΦΑΣΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ




Β΄ ΦΑΣΗ - ΦΥΤΕΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Στη συνέχεια στις 15 του Απρίλη με την ουσιαστική βοήθεια του κ. Μπόλματη, γονέα του σχολείου, και των συνεργατών του τα παιδιά γέμισαν τα ξύλινα παρτέρια με χώμα, προσφορά του κ. Κοροπιώτη, επίσης γονέα του σχολείου, και φύτεψαν λαχανικά (τομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγουριές και κολοκυθιές) τις οποίες βλέπετε παρακάτω...





 

Γ΄ ΦΑΣΗ - Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Ένα μήνα αργότερα με τη συνεχή φροντίδα (πότισμα) των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης αλλά και τη φροντίδα κατά το διάστημα των διακοπών του Πάσχα της εκπαιδευτικού κ. Μανωλάκου Χριστίνας και της κ. Λούλας Κοροπιώτη, μητέρας μαθητή, τα φυτά μεγάλωσαν, άνθισαν και κάρπισαν, δίνοντάς μας, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, πέρα από την ευχαρίστηση και τη χαρά και μια πλούσια παραγωγή. 








Φυσικά, στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά και να συγχαρώ τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης για την αγάπη που δείχνουν σε ό,τι κι αν κάνουμε και να ευχαριστήσω επίσης την καλή συνάδελφό μου κ. Χριστίνα για τη συνεργασία αλλά και τους γονείς των μαθητών κ. Μπόλματη Αγοραστό (με τους συνεργάτες του), κ. Κοροπιώτη Θανάση και κ. Κοροπιώτη Λούλα, καθώς και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για τη μεταφορά του χώματος στο χώρο του σχολείου.

Με ιδιαίτερη χαρά και εκτίμηση!
Ο Διευθυντής Μερκούριος Αυτζής