ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση γιορτάστηκαν η Επέτειος του ΟΧΙ και η Επέτειος του Πολυτεχνείου στην κατάμεστη από γονείς και μαθητές αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
Συγκεκριμένα:
ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


Στις 25 του Οκτώβρη 2013, ημέρα Παρασκευή, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ & της Δ΄ τάξης με τους δασκάλους τους και τη μουσικό του σχολείου μας μετέφεραν μέσω των θεατρικών δρώμενων, των ποιημάτων, των τραγουδιών και της μουσικής στις χιονισμένες βουνοκορφές της Πίνδου αλλά και σε εκείνες τις μαύρες για την πατρίδα μας και την παγκόσμια ιστορία ημέρες της Κατοχής. Με βαθιά συγκίνηση, πηγαίο αυθορμητισμό και φυσικότητα που διαθέτει η παιδική τους ματιά...


17 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
  
Στις 15 του Νοέμβρη 2013, ημέρα Παρασκευή, η καρδιά του σχολείου χτύπησε στον παλμό του Πολυτεχνείου. Και οι μαθήτριες και οι μαθητές της (Ε΄) Πέμπτης τάξης με τη δασκάλα τους και τη μουσικό του σχολείου μέσα από ένα άρτια επιμελημένο χρονικό, με κατάλληλα κείμενα & αποσπάσματα και με ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό, αλλά και μουσική και τραγούδια άνοιξαν στο κοινό τις νοητές πύλες του Πολυτεχνείου. Και το κοινό, όλοι εμείς, δάσκαλοι και μαθητές - γονείς, συγγενείς και φίλοι, ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο, ριγήσαμε στο κροτάλισμα των πολυβόλων και των τανκς, αλλά και στων πολιορκημένων φοιτητών τις εκκλήσεις, σιγοτραγουδήσαμε μαζί τους και με τους πρωταγωνιστές της γιορτής αγαπημένα τραγούδια και νιώσαμε για άλλη μια φορά ανάμικτα συναισθήματα.


Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και των δύο σχολικών εκδηλώσεων!!!              
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου