ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΛΟΤΗ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 στο σχολείο μας, το οποίο είναι ένα από τα 961 ολοήμερα δημοτικά σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα, είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε τη συγγραφέα και επίτιμη Πρόεδρο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ Ελλάδας) κ. Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.
Συγκεκριμένα οι μαθητές της Δ΄ και ΣΤ΄ τάξης, συμμετέχοντας στο πιλοτικό πρόγραμμα "Καινοτόμες Δράσεις Ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας των μαθητών" που εκπονεί το σχολείο μας και έχει σχεδιάσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επέλεξαν να μελετήσουν το έργο και τη βιογραφία της πολυβραβευμένης Ελληνίδας συγγραφέως, δημιούργησαν με αφορμή τα κείμενά της και προβληματίστηκαν γύρω από σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που πραγματεύεται. Επιστέγασμα του προγράμματος αυτού ήταν η επίσκεψη της κ. Πέτροβιτς στο σχολείο μας, η οποία διήρκησε δύο (2) ώρες.

Την 1η ώρα η συγγραφέας συναντήθηκε με τους μαθητές της Έκτης (ΣΤ΄) τάξης. Τα παιδιά  είχαν μελετήσει τα μυθιστορήματά της: ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΔΑΣΟΣ, ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ & ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ , μαγεύτηκαν από τη δύναμη γραφής της Ελληνίδας Δημιουργού, και τη στιγμή της συνάντησης, σε μια ατμόσφαιρα γιορτής, της γιορτής του βιβλίου, συνομίλησαν μαζί της, θαύμασαν τη δύναμη και την ειλικρίνεια των λόγων της και μοιράστηκαν εμπειρίες και προβληματισμούς. Στο τέλος η συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία της και αντάλλαξε ευχές με τα παιδιά και τις δασκάλες τους.
Τη 2η ώρα ακολούθησε η συνάντηση με τους μαθητές της Τετάρτης (Δ΄) τάξης.
Σας παραθέτουμε απόσπασμα από το κείμενο της δασκάλας της τάξης κ. Δημητρίου Ελισάβετ:
"Οι μαθητές της Δ΄ τάξης  την  υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και αγάπη. Μοιράστηκαν μαζί της ανησυχίες και απορίες τους σχετικές με συγκεκριμένα βιβλία της  που ήρθαν σε επαφή καθώς και δικές της μνήμες από την παιδική της ηλικία.
Παρουσίασαν το  βιβλίο  που έφτιαξαν, με αφορμή το μυθιστόρημα: «Ο καιρός της σοκολάτας», συμβολικά της χάρισαν σοκολάτες και τέλος της ζήτησαν να υπογράψει τα εξής έργα της που είχαν διαβάσει:
« Ο καιρός της σοκολάτας»
«Ιστορίες που κανένας δε ξέρει»
«Σπίτι για πέντε»
«Ποιος θα γράψει για το σκύλο»
«Το παιδί από τη θάλασσα» "

Απολαύστε μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψη της κυρίας Λότης Πέτροβιτς στην τάξη μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου